Getting Things Done® (GTD) for offentlig sektor

Er du leder med personalansvar i det offentlige?

  • Er du lei av å ha for få ansatte til å levere den kvaliteten på tjenestene som forventes av dere?
  • Frustrert av at mediesaker og kortsiktige løsninger stjeler ressurser fra faglig og strategisk viktige prosjekter?
  • Eller kanskje er du bare klar som et egg for å finne en bedre måte å utnytte ressursene på, uten at de ansatte føler seg utnyttet?

Da er du på riktig sted! Getting Things Done-kursene er laget nettopp for deg, for å hjelpe deg og de ansatte til å jobbe smartere, redusere negativt stress og gi mer plass til mestring og arbeidsglede.

Illustrasjon

Hvordan ville deres hverdag blitt annerledes eller bedre om dere alle…

  • Fikk mer produktiv tid hver dag
  • Prioriterte bedre mellom det som er viktig, og det som haster
  • Opplevde mestring og glede på jobb, hver dag
  • Hadde mindre stress i hverdagen
  • Fjernet alle tidstyver og unødvendige distraksjoner
  • Kunne være helt og fullt tilstede i alle møter og situasjoner

Og ja, det er mulig å få gjort mer av de riktige tingene, uten å stresse mer. Tror du ikke på oss? Hemmeligheten ligger i å lære seg hvordan du kan bruke hjernen mest mulig effektivt, og å finne gode hjelpemidler utenfor hodet i tillegg.

Du trenger ikke ta meg på ordet heller, bare se hva andre ansatte i offentlig sektor sier om hvordan Getting Things Done-kurs hjalp dem med det samme:

«Kurset var nyttig: bevisstgjøring og refleksjon først og så praktisk anvendelse etterpå. Med riktige prioriteringer og strukturerte gjøremål ble arbeidshverdagen min både mindre stressende og mer produktiv. Veldig relevant og veldig bra gjennomført!»
– Elena Refsnes, rådgiver i Trondheim kommune

Jeg har lest nok, jeg vil vite mer!

Dette gjør oss unike i Norden

IllustrasjonDet finnes mange bedrifter der ute som er opptatt av personlig produktivitet – så hvorfor velge oss? Vel, for det første så er produktivNorge og GTDnordic sertifisert partner av David Allen Company i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Det betyr at vi samarbeider i et internasjonalt partnerskap for å kunne gi dere den beste opplæringen i Getting Things Done, med det beste kursmateriellet, både fysisk og virtuelt. 97% av våre kursdeltakere vil anbefale kurset og våre kursholdere til andre.

I forhold til folketall, så har vi også den største andelen GTD-coacher i verden. For deg betyr det god tilgang til spisskompetanse og ekspertise, ikke bare i selve metodikken, men også i hvordan den kan implementeres i akkurat deres arbeidshverdag. Våre eksperter blir jevnlig intervjuet av de store mediehusene (presseomtale).

Videre jobber vi kun med personlig produktivitet og Getting Things Done, altså ingen konkurrerende hensyn eller prioriteringer internt hos oss. Ønsker dere å lære Getting Things Done, får dere vår fulle oppmerksomhet.

Vi er også godt kjent med de unike utfordringene som offentlig sektor står ovenfor. Vår daglig leder kommer fra offentlig sektor selv, og vi har levert mange kurs og foredrag for sektoren, både på nasjonalt og lokalt nivå.

Hva er Getting Things Done?

Getting Things Done er gullstandarden innen personlig produktivitet, og har en stor tilhengerskare over hele verden. Da boken med samme navn kom ut i 2001, var den basert på over 30 år med forskning, og i årene som har gått, har vi fått demonstrert at metodikken fungerer for alle, uavhengig av nasjonalitet, personlighet, stillingsbeskrivelse, kjønn, eller alder. Noe av det unike med metodikken er at den er veldig tidseffektiv. Når dere jobber ut fra Getting Things Done, bruker dere tiden på det som gir en eller annen verdi, for eksempel ved at det sparer dere for unødvendige distraksjoner eller tidsbruk senere.

Det er ikke tilfeldig. Metodikken er designet med utgangspunkt i hvordan menneskehjernen fungerer, og hvilke hjelpemidler vi trenger for å få ting gjort. Det er for eksempel ingenting som slår hjernen i å få nye, spennende og noen ganger sprø, ideer. Samtidig vil omtrent alt av hjelpemidler være bedre enn hjernen til å lagre disse ideene til senere.

Våre kurs tar hensyn til at folk tross alt er forskjellige. Metodikken består av et helhetlig rammeverk av anbefalt praksis og adferd, men ingen regler. Hver enkelt som lærer seg dette rammeverket må så finne ut hvordan det best passer inn i deres hverdagsliv.

«Med Getting Things Done tilstreber man hele tiden å ha en aktiv rolle i livet sitt og jeg kan stole på valgene jeg foretar meg. Det er så kult at det å være i flytsonen ikke er vilkårlig og tilfeldig, men noe jeg selv kan sette igang.»
– Magnus Husøy, lege ved Sykehuset Innlandet

Ta meg til kontaktskjemaet!

Praktisk info

Getting Things Done-kurset varer i 6 timer totalt og bør gjennomføres over så kort tid som mulig. Oppmøtebaserte kurs kan med fordel gjennomføres som dagskurs, mens digitale kurs bør fordeles over 2-3 sammenhengende dager.

Vi gjennomfører en eller flere praktiske workshops etter kurset som hjelper deltakerne komme raskt i gang, og reduserer behovet for egenarbeid for å få rammeverket og metodikken på plass i sin egen hverdag.

De første 16 ukene etter kurset blir deltagerne fulgt opp med jevnlige meldinger, videosnutter og oppgaver, som hjelper dem med de viktige første skrittene med å ta i bruk metodikken.

Deltakerne kan benytte seg av ubegrenset epost-support fra våre GTD-eksperter etter kurs.

Deltakere som implementerer hele eller deler av metodikken umiddelbart etter kurs, vil kunne se resultater allerede etter noen dager.

Kurset krever ingen forkunnskaper eller innkjøp av og opplæring i ny programvare. Kursdeltakerne vil i stedet få råd om hvordan de best kan bruke sine eksisterende hjelpemidler i tråd med metodikken.

«Dette kurset er midt i blinken for nyutdannede som kommer ut i arbeidslivet for første gang og har ingen eller liten erfaring med å organisere dagen.»
– Kursdeltaker, høsten 2020

Animert film om GTD

Vanlige spørsmål

Kan vi ikke bare lære GTD på egen hånd?
Joda, det kan dere. Det finnes mange gratis ressurser på nett, og du kan kjøpe boka Få ting gjort, som er en god håndbok for den som vil finne ut av metodikken selv. Våre instruktører er også faste spaltister i Aftenposten og i Agderposten.

Mange som begynner å lære seg Getting Things Done på egen hånd velger etter hvert å bli med på kurs likevel. De ser at de bruker lengre tid på egen hånd, det er større risiko for at noe glipper, og de kan misforstå deler av metodikken når de ikke har en instruktør som kan svare på spørsmål fortløpende.

Hvor lang tid tar det å etablere nye arbeidsvaner?
Det å etablere nye vaner er en egen vitenskap, og tidsbruken avhenger av mange faktorer. Noen ganger er en ny vane på plass i løpet av noen uker, mens i andre tilfeller kan det ta flere måneder, selv om man går inn for det. Vårt 16-ukers oppfølgingsprogram hjelper deltakerne med å komme i gang med de nye vanene så raskt som mulig. I tillegg kan vi levere oppfølgingsworkshop om det å danne nye GTD-vaner.

Kan vi kjøpe kurs av dere uten å innhente tilbud fra andre leverandører?
Ja, det kan dere. Vi er de eneste leverandørene av GTD-kurs i Norden, og som eneste aktør i markedet er det da mulighet til å foreta en lovlig direkteanskaffelse. (Veileder til reglene om offentlige anskaffelser, 7.3 Konkurranseprinsippet)

Hva slags support tilbyr dere etter kurs?
Alle deltakere får epostadressen til en av våre GTD-eksperter, og kan kontakte vedkommende dersom de har spørsmål om selve metodikken eller hvordan de kan implementere den i hverdagen. Vi tilbyr slik epost-support i ubegrenset tid for våre kursdeltakere.

Hvordan kan jeg lære Getting Things Done raskest mulig?
Det absolutt raskeste er GTD Workflow coaching, hvor du får 1-til-1 oppfølging og undervisning fra en av våre GTD-coacher.

Det nest raskeste er ved å delta på kurset GTD Fundamentet, og så følge opp med 3 (eller flere) ulike GTD Workshops de kommende ukene. Kurspakken GTD Oppstartspakke er satt sammen for dette formålet.

Ta det neste steget

Vi vil gjerne snakke med deg om hvordan vi kan hjelpe dere med å nå deres ambisjoner, mål og budsjetter uten at det går på bekostning av de ansatte. Vi skreddersyr kurs og opplæringsløsninger til deres hverdag, slik at dere ikke må bruke tid på å implementere ny programvare, men kan bruke den dere allerede har – smartere. Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt. Helt uforpliktende, selvfølgelig.


Les vår personvernerklæring og hvordan vi bruker informasjonskapsler/cookies

Gratis: Lær mer om GTD - metodikken

Abonner på vårt gratis inspirasjons-nyhetsbrev!